Fernando Torres fansite | all about Nando

Biográfia

 

  TELJES NÉV: Fernando José Torres Sanz

  BECENÉV: El Nino, The Kid ("a Kölyök")

  SZÜLETÉSI IDŐ: 1984. március 20.

  SZÜLETÉSI HELY: Madrid, Fuenlabrada

  LAKÓHELY: London

  MAGASSÁG: 186 cm
  SÚLY: 78 kg
  CSALÁDI ÁLLAPOT: házas
  FOGLALKOZÁS: profi futballista
  POSZT: csatár
  KLUBJAI: Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea
  LEGNAGYOBB SIKERE: világbajnok (2010) 

 

ÉLETE DIÓHÉJBAN

   Spanyolországban, Madridban született, de mindig is a kisebb helyi csapatnak, az Atletico Madridnak szurkolt családja révén. Korán elkezdett focizni, több utánpótláscsapatba is bevették, majd leigazolta őt az Atletico Madrid, ahol 19 évesen már csapatkapitánynak mondhatta magát. A spanyol utánpótlásválogatottal sorra nyerték a tornákat, az Atleticoval azonban semmit. Érezte, hogy lépnie kell, és 2007-ben Rafa Benitez hívására az angol Liverpool FC-hez igazolt, abban a reményben, hogy velük majd trófeákat nyerhet.  Amit a Liverpoollal nem sikerült, azt elérte a spanyol válogatottal, 2008-ban Európa-bajnok, 2010-ben pedig világbajnok lett.

   Első szezonja parádésan sikerült a Premier Leagueben, és ezt követően is ő volt az első számú csatár a Vörösöknél. A gólszerzésben azonban sérülések akadályozták, többször is műtötték a térdét, ezért volt, hogy több hónapot is ki kellett hagynia.

  Magánéletét tekintve boldog házasságban él feleségével, Olallával, akit gyerekkora óta ismer. 2009 nyarán született meg első gyermekük, Nora, 2010. december 6 -án pedig megérkezett a fiú is, Leo Torres Dominguez.

A liverpooli sikertelenséget megunva 2011 elején mindenki nagy meglepetésére beadta átigazolási kérelmét, majd az utolsó átigazolási napon nagy huza-vona után a Liverpool riválisához, a Chelsea FC-hez igazolt rengeteg embert felháborítva ezzel.

..ÉS EGY KICSIT RÉSZLETESEBBEN...

SZÜLETÉSÉTŐL AZ ELSŐ FOCIS EMLÉKEKIG

           Fernando Torres egy középosztálybeli családban született Madrid egyik munkáskerületében, Fuenlabradában, ahol az alázatosság, a családszeretet, az idősebbek tisztelete a legfontosabb elvek közé tartozik, így őt is ezekre nevelték. Legfiatalabb családtagként születésétől fogva különleges figyelemben részesítették.
          2 évesen kezdte rúgni a bőrt, ez volt első érintkezése a futballal. Kisbabaként azonban nem csak a rúgás ragadta magával, kedvenc időtöltései közé tartozott a különböző tárgyak hajigálása is. Előfordult, hogy még azt a játékautót is kidobta az ablakon, amelybe szülei félretett pénzüket rejtették. Szerencsére nem lett ebből komolyabb gond, így a kis Fernando hobbija csak egy anekdotaként maradt meg a család emlékezetében.
         Ahogy nőtt egyre inkább érdekelni kezdte a foci. Ez az érdeklődés először csak kis dolgokban mutatkozott meg, mint például apjával rugdosták a labdát Gastrarban, a család nyaralóhelyén, vagy bátyjával szabadidejében az udvaron fociztak. 5 éves volt, amikor első csapatához, a 'Parque 84'-hez csatlakozott. Ún. futballathont rendeztek Fuenlabradában, ebből az apropóból alakult a Parque 84 is. A torna 2 napig tartott, és a meccsek Fernando elmondása szerint abból álltak hogy 15-20 gyerek kergette a labdát őrült módjára.

   

      6 évesen már javában nézte a tévében futó mesesorozatokat. Az egyik ezek közül igazán felkeltette az érdeklődését: az Oliver és Benji. A sztori egy csapat fiatal srácról szólt, akik a történet elején még szórakozásból fociztak majd később profi labdarúgókká váltak. Miután befejeződött egy rész, a testvérével gyakran kimentek az udvarra játszani, és szerette elképzelni, hogy belőle is híres focista válik.
       A Torres-családban azon kívül, hogy Fernando bátyja és apja alkalomadtán szívesen focizott néhány órát, volt egy vérbeli futballrajongó is, Nando nagyapja. Atletico de Madrid fanatikus volt és rengeteget beszélt unokájának imádott csapatáról, sőt még egy nevével ellátott Atletico ereklyét, egy díszes tálat is odaajándékozott a legkisebb Torresnek. Ez hatalmas hatást gyakorolt a fiúra és kezdte komolyabban venni a focit. A szomszédos kávéház csapatot szervezett 'Mario's Holland' néven - ez volt ugyanis a szokás Spanyolországban - és Fernando be is lépett. Három évig játszott teremfocit és itt tanulta meg igazán hogy milyen egy csapat részének lenni.
       Épphogy betöltötte a nyolcat, a szülei házat vettek Estordeban, Galíciában. Akkor még nem tűnt olyan sorsfordítónak a vétel, ám mint később kiderült az volt. Itt, Estordeban ismerkedett meg azzal a lánnyal aki még a mai napig a társa (Olalla) és egy jópár olyan emberrel akik még most is a legjobb barátai. Nagyapja továbbra is oltotta belé a futball és az Atleti iránti szeretetet és Fernandónak 9 éves korában sikerült eljutnia az Atletico Madrid trófeatermébe, ekkor megcsodálhatta azokat a trófeákat és díjakat, amiket eddig csak történetekből ismert.

   

 

  • UTÁNPÓTLÁS CSAPATOKBAN

       10 évesen kezdett el a 'Rayo 13' nevű utánpótláscsapatban játszani. Itt jórészt nála 2-3 évvel idősebbekkel játszott és ez sokat segített neki a fejlődésben. A legeredményesebb 3 játékosnak a szezon végén megadták azt a lehetőséget, hogy kipróbálják magukat az Atleticoban. Torres 55 góljának köszönhetően első lett, így ki is választották.
       11 éves korától tehát már az Atleti utánpótlás csapatában folytatta a focit. Első edzője Manolo Rangel volt. Elmondása szerint ekkor élvezte leginkább a labdarúgást, hiszen az edzés és a meccsek is szórakozásszámba mentek. Nem sokkal azután, hogy csatlakozott a klubhoz a csapat emlékezetes utat tett Belgiumba, ami szintén Torres legjobb emlékei közé tartozik.
      A focit viszont még ekkor is csak egy hobbinak tekintette. Szeretett játszani és komolyan is vette, de nem tudta elképzelni, hogy ez legyen felnőttkori foglalkozása. Szüleinek sokat jelentett fiuk boldogsága, rengeteg időt áldoztak Fernando fuvarozására, nagy megpróbáltatást jelentett ugyanis hozni-vinni a fiút az edzésekre, főleg hogy emiatt előbb el kellett a munkából menniük. Ám a fáradozásuk meghozta gyümölcsét és Fernando gyorsan fejlődött.
       1996-ban bekerült az Atletico Madrid junior csapatába,  pontosabban a Junior B-be. A bajnokságot ugyan nem nyerték meg, de jó helyen végeztek, és Torres egy év múlva már a Junior A-ban is megmutathatta tudását. Nemsokára leváltották az edzőt és Fernando Pedro Calvoval dolgozott tovább, akinek az első sikerét is köszönheti.
        14 évesen két Nike-kupán is részt vett az Atleticoval, mindkét tornát megnyerték. Többek közt olyan klubok utánpótlásegyütteseit győzték le, mint a Real Madrid, a Barcelona, és az AC Milan. Abban az évben megszavazták az év legjobb junior játékosának, egy évvel később pedig aláírta szerződését az Atletico Madriddal. Ekkor ismerkedett meg Abraham Garciaval, azzal az edzővel, aki az egyik legfontosabb szerepet játszotta Torres karrierjében.

    

 

 > TORRES GYEREKKORA RÉSZLETESEBBEN <

 

  • PROFI FUTBALL ÉS A NEMZETI TIZENEGY

        16 évesen kezdett el a Honour Divisionban, a spanyol U18-as bajnokságban játszani. Megrepedt a sípcsontja és meg kellett műteni, ezért decemberig nem léphetett pályára, és így az U16-os EB-n való részvétele is veszélybe került. 2001 elején azonban a nemzeti utánpótláscsapattal megnyerték az Algarve Tornát, és Torresnek megengedték, hogy részt vegyen az Európa Bajnokságon. Spanyolország meg is nyerte a 16 éven aluliak EB-jét, s a versenyen ő volt a legtöbb gólt rúgó játékos, így a torna legjobbja is. Madridba visszatérve olyan dolog történt Fernandóval, amit addig sohasem tapasztalt: az emberek felismerték az utcán.
       Az EB után játszott egy meccset az U18-asokkal, és az Ifjúsági Bajnokok Kupája döntőjén is részt vett. Néhány nappal később Futre (az Atletico Madrid akkori edzője) felhívta Torrest és elmondta, hogy számítanak rá a nagycsapat edzésén. 2001. május 27-én Fernando bemutatkozhatott az Atletico felnőtt csapatában a Leganes elleni meccsükön, egy héttel később pedig berúgta első gólját az Albacete ellen.
        Torres körül csak úgy pörögtek az események, és nemsokára elszenvedte élete első nagy csalódását is, hiszen az Atletico Madridnak nem sikerült feljutnia az első ligába (Primera Division). Ekkor még az Atleti a második spanyol bajnokságban szerepelt, és bár holtversenyben elsők lettek, gólkülönbség miatt a Getafe vehetett részt a következő évi La Ligában. A 2001/2002-es idényt már az Atletico Madrid nagycsapatában kezdte meg Torres, de nem ez volt élete szezonja. Annak ellenére, hogy Torresnek nem ment jól - mindössze 6 gólt rúgott - a klubnak sikerült a feljutás. Még 2001 novemberében a U17-es VB-n is képviselte Spanyolországot, de itt sem a csapat sem ő nem ért el kiemelkedő eredményt. 2002 júliusában a norvégiai U19-es Európa Bajnokságon is részt vett Torres. Mint 3 évvel korábban, most is megnyerték a kupát, és Fernando a torna gólkirálya és legjobbja lett.
        Az Atleticonak tehát sikerült bekerülnie a Primera Divisonba, s ott kezdték meg a következő, 2002/2003-as szezont. Fernando első szezonja a spanyol bajnokságban igazán jól sikerült: 13 gólt lőtt, és a Barcelona illetve a Deportivo elleni meccseik után a szurkolók is felfigyeltek a fiatal és rendkívül tehetséges Torresre. 2003-ban az U21-es válogatottban is kipróbálhatta magát.

http://www.torres9fan.gportal.hu/portal/torres9fan/image/gallery/1219706646.png http://www.torres9fan.gportal.hu/portal/torres9fan/image/gallery/1219707146.png http://torres9fan.gportal.hu/portal/torres9fan/image/gallery/1248007492.png

 

    19 évesen jobb szezont produkált, mint addig bármikor, hiszen 20 góllal fejezte be az évet, és őt jelölték ki a Matracosok csapatkapitányává. Ekkor debütált a felnőtt válogatottban is és 20 évesen már EB-t játszott. De a sikerekkel párhuzamosan jött két újabb csalódás: az egyik, hogy az Atleti nem tudta elcsípni az UEFA Kupa indulást érő pozíciót, a másik pedig, hogy a válogatott a 2004-es portugál EB-n kikapott a házigazdáktól.
      2005-ben ismét elszálltak az Atleticos álmai, hiszen megint nem tudtak kijutni Európába és a Királykupában is vereséget szenvedtek az Osasunától. Az év egyetlen pozitív eseménye az volt, hogy a spanyol válogatottal sikerült kvalifikálniuk a 2006-os németországi VB-re.
      A 2005-2006-os szezonra az Atletico vezetősége új edzőt szerződtetett, a más kluboknál már bizonyító Carlos Bianchit. Az új menedzsernek nem sikerült beilleszkednie, és az idény első pár hónapjában pocsékul teljesítettek. Az edzőt menesztették, helyére Pepe Murcia került, akivel az Atletico sorozatban nyerte a meccseket, de a szezon eleji botladozások miatt megint nem sikerült a kijutás. A 2006-os németországi VB és a spanyol válogatott jelentette Fernando számára a reményt. Azelőtt soha nem vett részt világversenyen, és egy megvalósult álomnak tekintette azt, hogy játszhatott a tornán. Három góllal is megörvendeztette a spanyol szurkolókat és a csapat is kiválóan menetelt - egészen a franciák elleni nyolcaddöntő mérkőzésig. Az volt a legrosszabb meccsük az egész sorozatban és a vereség után indulhattak is haza.
    Jött a nyár, és az átigazolási szezon, Torresnek pedig sok "kérője" akadt, de hogy bizonyítsa hűségét 2009-ig hosszabbította szerződését az Atletico Madriddal.
     A következő, 2006-2007-es szezon viszont nem úgy zárult a klub számára ahogy tervezték, hiszen ismételten nem tudták megszerezni a BL- de még az UEFA-kupa indulási jogát sem. Fernando ennek ellenére továbbra is jól teljesített, de kezdett elgondolkodni azon, hogy érdemes-e tovább szenvednie a csapat sikereiért.

 

 

  • ÁTIGAZOLÁS ÉS AZ ÚJ REMÉNYEK

           2007 nyarán minden megváltozott: a Liverpool is ajánlatot tett Fernando Torres átigazolására. Az Atletico sikertelen szériája és a Liverpool nagyszabású tervei is szerepet játszottak abban, hogy Torres meghozza élete egyik legfontosabb döntését és elhagyja a gyerekkora óta imádott csapatot. Olyan klubhoz akart szerződni, amely képes sikereket elérni, és trófeákat nyerni. Fernando azt nyilatkozta, hogy amikor megérkezett a Liverpool ajánlata arra kérte az Atletico Madrid vezetőit, hogy fontolják meg azt, mert ez az egyetlen klub ahová szívesen igazolna. Végül 2007. július 4-én megtörtént az átigazolás. Miután elbúcsúzott a madridi drukkerektől és a klub vezetőségétől Liverpoolba repült, ahol egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutatták be új klubjában. 6 éves szerződést írt alá az angol klubbal, így barátnőjével, Olallával Liverpoolba költözött.
          Pár nappal a bemutató sajtókonferencia után megkezdte az edzést a Liverpool edzőpályáján, a Melwoodon, és a nyár folyamán, a felkészülési időszakban már pályára is lépett a Liverpool játékosaként. A Werder Bremen elleni meccsen mutatkozott be, majd pár héttel később berúgta első gólját a Shanghai Shenhua ellen. Az első bajnoki gólját már az első hazai meccsén megszerezte. Az egész Anfield őt ünnepelte amikor Cech, a Chelsea kapusa mellett bepöckölte a labdát a hosszú sarokba, és saját bevallása szerint ez volt karriere egyik legszebb pillanata.
           Torres rendkívül gyorsan beilleszkedett az angol játékstílusba, ami mindig is jobban illett hozzá, hiszen gyorsabb és keményebb a spanyolnál. A focin kívüli életben is sikeres volt a letelepedés, ez részben spanyol csapattársainak Reinának és Alonsonak köszönhető, akik végig segítettek neki.
         A 2007/2008-as szezonban Torres több egyéni sikert is elért a Liverpool Football Club-ban. 33 góljával ő lett a legtöbb gólt szerző idegenlégiós, 61 év után ő volt az első, aki két egymást követő anfieldi meccsén (Middlesbrough,West Ham) mesterhármast tudott elérni. A szezon alatt Rafa Benitezt, a Liverpool edzőjét többen is támadták, sőt a klub amerikai tulajdonosai között kirobbant vita is rontotta a helyzetet. A Vörösök a Premier League trófeájáért szóló versenyből korán kiírták magukat - a sok döntetlenre hozott meccsük miatt - de a Bajnokok Ligájában egészen az elődöntőig meneteltek (amiben a hihetetlenül gyenge kezdést látva sokan kételkedtek korábban). A Premier Leagueben végül a 4.helyen végeztek, amivel biztosították a BL-ben való indulásukat.

          Az 2007/2008-as idény véget ért, Fernandót pedig jelölték az 2008-as EB-n induló spanyol keretbe. A svájci és ausztriai közös rendezésű Európa Bajnokságnak nagy reményekkel néztek elébe a spanyolok, hiszen rengeteg idő, 44 év telt el azóta, hogy válogatott szinten nem tudták meghódítani Európa csúcsát. A csoportkörben 100%-osan teljesítő spanyolok kíváló formát mutattak és gyönyörű focit játszva jutottak döntőbe, ahol a német válogatottat legyőzve sikerült hazavinniük a trófeát. A Luis Aragones vezette spanyol csapat 1:0-ra diadalmaskodott a németek felett, a találkozó egyetlen gólját Fernando Torres szerezte. Az U16-os és az U19-es EB-döntőt követően tehát ismét egyedül "A Kölyök" döntötte el a mérkőzés kimenetelét, s ezzel az Európa Bajnoki trófea helyét.
            Spanyolországba visszatérve hatalmas ünneplésben volt része a válogatott tagjainak, és egyre többen figyeltek fel az addig sem népszerűtlen Torresre. Fernando végképp híres lett, ami azt jelentette, hogy már egy nyugodt perce sem maradt a fotósok és rajongók hadától.
           A Liverpool felkészülési szezonjában csak kevés meccset játszott az Olallával közös miami nyaralásuk miatt, és így nem sikerült tökéletes kondícióba kerülnie a szezon kezdetére. A 2008/2009-es idény első fele nem alakult fényesen Fernando számára, hiszen többször is lesérült, minden alkalommal a térdínével voltak problémák. A gyengélkedés miatt az Atletico elleni várva várt BL-mérkőzéseket is ki kellett hagynia. A csapat ezzel szemben az idény elejétől fogva a tabella élén szerepelt, de amint jöttek a döntetlenek úgy csúsztak vissza lassan a második helyre, a Man.United mögé. Kezdett úgy alakulni a helyzet, mint a 2007-2008-as idényben, amikor a télen szerzett sok döntetlen miatt nem tudtak az élen végezni.

        Decemberben Fernando átélhette karriere egyik legfontosabb pillanatát, felkerült ugyanis a FIFA Év Játékosa díj jelöltjei közé. A harmadik helyen végzett C.Ronaldo és Messi mögött, de ez így is hatalmas eredmény volt a számára.  
         A 2009-es év elején egyre több cikk jelent meg Fernando magánéletéről, melyekben az szerepelt, hogy El Nino hamarosan megnősül és barátnője, Olalla Dominguez kisbabát vár, ezúttal azonban nem csak egy spekulációról volt szó. Torres egyre kevesebbet volt sérült és lőtte a gólokat is, vagyis minden rendben volt a személyes dolgai és a karriere körül is.
        Beköszöntött a tavasz és a Vörösök is új erőre kaptak. Előbb a Bajnokok Ligájában a Real Madriddal sorsolták össze őket és Torresnek végre sikerült elégtételt szereznie a régi ellenféllel szemben, majd ugyanebben a hónapban, márciusban Fernando 60-szoros válogatottá vált spanyol színekben, ezzel ő lett a legfiatalabb játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.
        A Liverpool a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőkig jutott, ahol - mint az azt megelőző szezonban - ismét a Chelsea állította meg őket. Közben a bajnokságban több nagy gólarányú győzelmet is arattak. Szoros küzdelemben, de végül a Manchester megvédte bajnoki címét, a Vörösök csak a második helyen végeztek. Fernando a Liverpool utolsó meccsén lőtt góljával elérte az 50-es álomhatárt, nem sokkal ezt követően pedig behívták a dél-afrikai Konföderációs Kupán induló spanyol keretbe.
       Május 27-én, a BL-döntő napján titokban összeházasodott barátnőjével, Olallával, aki ekkor már 7 hónapos terhes volt. Alig pár naposra sikeredett a nászút, Torres június elején indult is Dél-Afrikába. Első, Új-Zéland elleni meccsükön 17 perc alatt vágott 3 gólt, mely a leggyorsabb mesterhármas egy spanyol válogatott játékostól. A spanyolok ekkor világelsők voltak és nagy esélyesnek számítottak a tornán, mindenki Brazília-Spanyolország döntőre számított, de végül nem így lett. Az USA az elődöntőben legyőzte őket, és így csak a harmadik helyet tudták megszerezni.
       Pár nappal a Konföderációs Kupát követően, július 8-án megszületett Fernando kislánya, Nora.  

 

 

Saját írás és fordítás.

 
● Üdv a Torres9fan-on!!

  Fernando Torres: az EB- és VB-győztes Kölyök. Korunk egyik legjobb futballistája, a Chelsea és a spanyol válogatott csatára, és nem mellesleg egy kétgyermekes családapa. Itt mindent megtudhatsz Róla. Képek, hírek, életével kapcsolatos adatok és minden ami egy fansite-on lenni szokott. Fedezd fel az oldalt! Kellemes időtöltést kíván..

esyti; a szerkesztő
U.I.:  Interaktívkodj!!! ;) 


>  REGISZTRÁCIÓ  <

 

 
● Navigáció

  FRISS

ÁLOMCSAPAT

  TORRES

TIPPJÁTÉK

MÉDIA

   VENDÉGKÖNYV

  OLDAL

   FRISSÍTÉSEK

INDEX

   FANLISTA

 

 
● Chat

 
● Top videó
 
● Oldalinfók
  SZERKESZTŐ: esyti
  HOST: g-portál
  URL: torres9fan.gportal.hu
  E-MAIL: KATT
  KEZDET: 2007.09.07
  MÁSIK OLDALAIM:
     Seth Green &
 
 MINDEN SAJÁT ÍRÁS / FORDÍTÁS  NE MÁSOLD!

 

 
● MY STORY MAGYARUL

> ELSŐ FEJEZET <

> MÁSODIK FEJEZET <

> HARMADIK FEJEZET <

> NEGYEDIK FEJEZET <

> ÖTÖDIK FEJEZET <

> HATODIK FEJEZET <

 

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-07
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

anti spam


A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók